background balk logo 2013 Wellness 1aab

In een wellness-, beauty-, of zorg omgeving is het extra van belang dat mensen zich kunnen opladen en ontspannen. Daarom ontwerpt Sfeerium deze interieurs met nog meer aandacht voor een positieve beleving en het welzijn van klanten en personeel. Wij zorgen ervoor dat het interieur ondersteunend werkt aan de behandelingen en dat uw bedrijf een professionele indruk geeft. Tevens besteden wij aandacht aan de routing, praktisch ruimtegebruik en brengen de gewenste sfeer in de diverse ruimtes: van heel open, luxueus en ruimtelijk tot gezellig, intiem en kleinschalig.

Genieten en beleven in een energiegevend interieur van uw salon, beautycenter,  wellnessruimte, city spa, kapsalon, praktijk, zorg- of health center!

 

 

Onze aandachtspunten:

 

* Ruimtes die ondersteunend zijn aan het effect van de behandeling

* Een 'beleving' creeren

* De zintuigen voeden en verrijken

* Ruimte, rust en eenheid in het interieur

* Uitgebalanceerd materiaal- en kleurgebruik

* 'Gevoelswaarde' in het interieur

* Aanwezigheid van natuurlijke elementen

* Ruimte-indeling met een goede 'flow'

* Wegnemen van stressfactoren

* Optimaal gebruik van daglicht

* Energiegevende interieurs met een positief effect op gezondheid en welzijn

Interieurontwerp voor

Beauty | Wellness | Wellbeing | Praktijken | Health Centers

Interieurprojecten

Wellness & Lifestyle Trends

Sfeerium  &  'Healing environment'  

De term 'Healing Environment' gebruikt men voor een ruimte die het herstel en welzijn van de mensen ten goede komt en stress vermindert. Het wordt toegepast in de medische wereld, zoals klinieken maar ook in spa's, wellness en zorgcentra. In de medische wereld komt steeds meer het besef dat lichaam en geest elkaar beinvloeden. Het welzijn en gedrag van mensen wordt mede bepaald door de omgeving, de zintuigelijke beleving van de omgevingprikkels. Een ondersteunend en verzorgend interieur zorgt ervoor dat lichaam en geest op een positieve manier op elkaar aansluiten en dus positief effect heeft op fysieke en psychische aspecten van de mens.

 

Een healing environment kenmerkt een interieur door het gebruik van natuurlijke materialen, kleur, goede luchtkwaliteit, textuur, logische indeling, aanwezigheid van natuur en optimaal gebruik van daglicht. Deze elementen worden op een juiste manier gecombineerd zodat een leef & werkruimte ontstaat met een behaaglijke en menselijke sfeer, waar mensen zich op hun gemak voelen. Sfeerium helpt u graag om deze aspecten in uw bedrijfruimte te creëren!

 

Muur artwork mos interieur artwork Sfeerium -beautysalon m-v 2b Sfeerium Wellness & Lifestyle trends > Basic Leisure Sfeerium Wellness & Lifestyle trends > Expression Sfeerium Wellness & Lifestyle trends > Luxury Sfeerium Wellness & Lifestyle trends > Minimal Sfeerium Wellness & Lifestyle trends > Sensitive Sfeerium Wellness & Lifestyle trends > Mysterious Sfeerium Wellness & Lifestyle trends > Active Sfeerium Wellness & Lifestyle trends > Eco -Huidverzorgings instituut 1

Hoe gaan wij te werk? Bij Sfeerium kunt u kiezen uit meerdere mogelijkheden om een vernieuwende beleving van uw interieur te maken. Het kan een restyling zijn om uw huidige interieur op een aantal punten op te frissen of een totaalontwerp waarin een groot deel van uw bedrijfsruimte onder handen wordt genomen en een totaal nieuwe ‘look’ krijgt. Beide mogelijkheden kunnen prima in fases worden uitgevoerd. Wij maken voor u een stappenplan afgestemd op uw wensen en houden rekening met uw budget en tijdsplanning. Hieronder volgt een korte samenvatting van een aantal mogelijkheden:

 

1-  Re-styling interieuradvies van uw huidige interieur

Sfeerium kan u helpen met een interieuradvies voor het re-stylen van uw huidige bedrijfsruimte. Vaak kan al met kleine aanpassingen de juiste vernieuwende uitstraling bereikt worden. Verschillende onderdelen worden bekeken in het totale sfeerplaatje, zoals de kleuren en materialen, het meubilair, verlichting, raambekleding, behang, planten en overige decoraties. Wij zorgen ervoor dat alleen de nodige veranderingen worden aangebracht en de juiste producten worden aangeschaft om uw interieur tot een inspirerende ruimte te maken!

 

2-   Interieur ‘Totaal’ inrichting  

Fase 1 > Wij creëren een totaal nieuw interieurontwerp waarin bepaalde ruimtes of uw gehele bedrijf een nieuwe uitstraling krijgt. In dit uitgebreide interieurontwerp kunnen de volgende onderdelen meegenomen worden:

 

        *  Kleur & materiaal advies

        *  Sfeer & stijl advies

        *  Ruimte indeling en plattegronden

        *  Stoffering

        *  Raamdecoratie

        *  Vloeren

        *  Meubilair & accessoire advies

        *  Inrichtingsplan

        *  Energiebalans consult

        *  Ontwerp maatwerk meubilair

        *  Ontwerp (muur) artworks

        *  3d tekeningen van de ruimtes, voor een perfect beeld van hoe uw interieur er uiteindelijk in de  

            praktijk uit komt te zien.

 

Fase 2 > Tijdens de realisatie/uitvoering van het project verzorgt Sfeerium de aansturing van derden (aannemers, meubelmakers, schilders, enz) en zorgt voor de bestelling/levering van de producten. Wij begeleiden en coordineren het totale project zodat u er geen omkijken meer naar heeft, maar u kunt er ook voor kiezen om deze zelf uit te voeren.

 

3- Huisstijl & Branding ontwerp

Een uitgebalanceerde uitstraling van al uw communicatiemiddelen is erg belangrijk. Naast het interieurontwerp kan Sfeerium voor u de huisstijl & branding vernieuwen of opfrissen. Heeft u al een bestaande huisstijl waar u helemaal content mee bent? Dan zorgen wij ervoor dat deze perfect afgestemd is op de uitstraling van het interieur zodat alle visuele aspecten naadloos op elkaar aansluiten tot in de kleinste details. Dit zorgt voor een consequent en helder beeld naar uw gasten toe. Dit wordt ‘merkbeleving’ genoemd en is de basis van elk goed bedrijf. Wij zorgen ervoor dat er een totale merkbeleving ontstaat door alle visuele grafische elementen van uw huisstijl/ logo te verweven in elementen en materialen in het interieur. Door uw bedrijf als een ‘merk’ in de markt neerzetten krijgt het een krachtige en originele uitstraling naar de buitenwereld toe.

 

4- Fotografie van uw project

Na oplevering van het nieuwe interieur kunt u er voor kiezen uw project door Sfeerium te laten fotograferen. Van grote overzicht foto’s tot unieke kleine details worden gefotografeerd. Deze foto’s kunt u gebruiken voor al uw communicatie middelen, zodat u een reeks foto’s heeft waarmee u toekomstige klanten kan inspireren. Dit kan zijn om op uw website te tonen of voor een artikel in tijdschriften die over uw vernieuwde bedrijfruimte schrijven.

Diensten & Mogelijkheden

Contact

Bovenstaande diensten zijn een greep uit ons aanbod, maar wij kunnen uiteraard voor u ook een plan op maat maken.

Wij staan u graag te woord voor vragen en om vrijblijvend de mogelijkheden van uw project door te nemen.

Neem gerust  contact  op voor meer informatie.  

Beautysalon M:V Sfeerium interieurontwerp wellness styling 1-Sfeerium-beauty-salon-schoonheids-instituut-natu 10-Sfeerium-beauty-salon-natuurlijk-schoonheids-in Praktijken 2b